Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 06741, 2743029203 Ξυλόκαστρο

Φώτιος Λιακόπουλος του Νικολάου

Φώτιος Λιακόπουλος

Φώτιος Λιακόπουλος του Νικολάου

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Ε.Α.

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1965 με γονείς τον Νικόλαο Λιακόπουλο από το Μελίσσι Κορινθίας και την Ευανθία Λιακοπούλου από τη Νεμέα.
Ως γόνος στρατιωτικής οικογένειας έζησα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Αποφοίτησα από το το 2ο Λύκειο Κορίνθου.
Κατατάχθηκα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και αποφοίτησα ευδοκίμως ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Κατά τη σταδιοδρομία μου υπηρέτησα σε Μονάδες της Ηπείρου, του Έβρου των Νήσων και της Πελοποννήσου. Ανέλαβα καθήκοντα σε επιτελείο, ως Αξκος επιχειρήσεων και εκπαίδευσης, Ακξος επιλογής ΥΕΑ, Αξκος πληροφορικής και Διευθυντής έδρας Γενικής Στρατιωτικής Εκπαίδευσης της ΣΜΧ στο Λουτράκι.  Διετέλεσα Υποδιοικητής και Διοικητής όλων των κλιμακίων Διοίκησης (μέχρι επιπέδου Σχηματισμού) στο Στρατό Ξηράς, με παράλληλα καθήκοντα επόπτη Οικονομικών Υπηρεσιών και Προϊσταμένου  Εφοδιασμού και Διαχείρισης υλικού. Παρακολούθησα όλα τα σχολεία του όπλου μου, ΣΔΙΕΠ και σχολεία του NATO (Operational Planning Course, Logistics Course, Orientation/Crisis Management Course, ISAF HQ Individual Augmentee Pre-deployment Course etc).

Υπηρέτησα επί τρία έτη σε NATOικο στρατηγείο με έδρα την Lille (βόρεια Γαλλία) με καθήκοντα επιτέλους σε θέματα υποστήριξης επιχειρήσεων. Τιμήθηκα με όλες τις ηθικές αμοιβές και διαμνημονεύσεις που προβλέπονταν από το βαθμό μου και τις θέσεις στις οποίες υπηρέτησα. Αποστρατεύτηκα οικειοθελώς με τον βαθμό του Ταξιάρχου το καλοκαίρι του 2014 από την ΔΙΚΕ (IV ΜΠ) με έδρα την Τρίπολη όπου κατείχα την θέση του Υποδιοικητού της Μεραρχιας. Κατα την διάρκεια της θητείας μου στην Τρίπολη φοίτησα στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετά από την επιτυχή εισαγωγή μου στις κατατακτήριες εξετάσεις το 2004.

Κατά τη σχολική περίοδο, ασχολήθηκα με τον αθλητισμό λόγω της ιδιαίτερης κλίσης που είχα σε αυτόν. Υπήρξα αθλητής ενόργανης γυμναστικής στη Γυμναστική Ένωση Ιωαννίνων (5η θέση σε Πανελλήνιους αγώνες), αθλητής στίβου και μπάσκετ στην Κόρινθο (εφηβική ομάδα ΚΑΟΚ Παλαίμων). Στην Σχολή Ευελπίδων , συμμετείχα ως αθλητής στην κολυμβητική ομάδα  και τα δύο τελευταία έτη ως αθλητής και αρχηγός της ομάδος τένις. Από τότε έως σήμερα συμμετέχω ενεργά, προσφέροντας την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου (ως αθλητής και ως προπονητής) στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ξυλοκάστρου “ο Συθας”
Μιλάω Αγγλικά και λίγα Γαλλικά.

Είμαι παντρεμένος με την Παττυ Αντωνόπουλου, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και έχω δύο κόρες την Εβιτα, 2ετη φοιτήτρια στο τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας Η/Υ και τηλεπικοινωνιών και την Μαριάννα μαθήτρια γυμνασίου.

Γιατί Βάζω Υποψηφιότητα

Έχω ζήσει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά μέσα μου πάντα ανυπομονούσα να έρθει η μέρα που επιτέλους θα μπορούσα να εγκατασταθώ μόνιμα στη γενέτειρά μου.
Τα τελευταία 6 χρόνια, μετά την οικειοθελή μου αποστράτευση, ζω μόνιμα στο Ξυλόκαστρο. Μέσα από την καθημερινότητά μου εντοπίζω τομείς στους οποίους  η αγάπη μου για τον τόπο μου σε συνδυασμό με την πολύπλευρη εμπειρία μου, μου επιτρέπουν να συμβάλλω ενεργά και αποτελεσματικά.
Πιστεύω σε έναν Δήμο όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν φωνή και κανείς δε θα νιώθει παραγκωνισμένος.
Ονειρεύομαι να δω στον τόπο μας την πρόοδο που του αξίζει. Να αναδείξω με τον καλύτερο τρόπο τις ιδιαίτερες ομορφιές του, τα αγαθά της γης του, τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματική διάθεση των κατοίκων του.