Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 06741, 2743029203 Ξυλόκαστρο

Αναστάσιος Λόντος

Αναστάσιος Λόντος

Αναστάσιος Λόντος

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε.

Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Ξυλόκαστρο το 1960. Είμαι παντρεμένος με τη Φωτεινή Παπακωνσταντίνου, εκπαιδευτικό, γεννημένη στο Ξυλόκαστρο, με πολύπλευρη κοινωνική παρουσία και συμμετοχή στα κοινά.

Έχουμε δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και τη Μαρία Αθηνά, μαθητές στο Γυμνάσιο Ξυλοκάστρου.

 Παρόλο που, για επαγγελματικούς λόγους, έζησα αρκετά χρόνια στην Αθήνα, τα τελευταία χρόνια αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να επιστρέψουμε στο Ξυλόκαστρο για να μεγαλώσουν τα παιδιά μας στον τόπο που κι εμείς γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε κι αγαπήσαμε.  Έκανα Οικονομικές Σπουδές, έχω πτυχίο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων και από το 1999 έχω την Αρ. Αδ. ΟΟΕ 634 Α΄ Τάξης. Έχω επίσης παρακολουθήσει δεκάδες επιμορφωτικά σεμινάρια στο ΕΛΚΕΠΑ, ΕΕΔΕ, ΟΠΕ, κλπ. Παράλληλα βρισκόμουν πάντα στο πλευρό των γονιών μου στις αγροτικές εργασίες και στο εμπόριο αγροτικών προϊόντων.

Στο διάστημα 1984-1986 υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός ΤΘ.  Από το 1986 εργάστηκα ως Προϊστάμενος Λογιστηρίου, Δ/της Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και Αν/της Γενικός Δ/της Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών σε σημαντικές Ελληνικές επιχειρήσεις (SIBER, ΚΑΕ/ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε.). Σήμερα διατηρώ θέση Συμβούλου Διοίκησης στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και είμαι μέλος Δ.Σ. της ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε.

 Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου ήμουν υπεύθυνος για την κατάρτιση και υπογραφή δεκάδων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, είχα δικαίωμα εκπροσώπησης και υπογραφής, π.χ. ΦΕΚ 5122/1-9-1993, είχα την ευθύνη της υποστήριξης των Φορολογικών Ελέγχων και εκπροσώπησης των Εταιρειών στα αρμόδια φορολογικά όργανα. Επιμελήθηκα διαδικασίες Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) με Δημόσια Εγγραφή και κατάρτιση Ενημερωτικού Δελτίου. Συμμετείχα και συμμετέχω σε επιτροπές για την παρουσίαση κλαδικών θεμάτων στην Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας, Εμπορίου και Αθλητισμού καθώς και σε επιτροπές επεξεργασίας νομοθετικών προτάσεων. Επίσης, συμμετείχα σε επιτροπές κατάρτισης και υποστήριξης επενδυτικών και χορηγικών προγραμμάτων, συμμετείχα και σε κατάρτιση μελετών βιωσιμότητας και διοργάνωσα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης εργαζομένων. Με την ιδιότητά μου ως Οικονομικού Δ/ντή έχω προσκληθεί και συμμετάσχει σε πλήθος από εκδηλώσεις Πρεσβειών, φορέων, κλπ.

Σε ό,τι αφορά δραστηριότητες εκτός του επαγγελματικού τομέα, είμαι ιδρυτικό μέλος και μέλος του 1ου Δ.Σ. της ΜΟΤΟΛΕΣΧΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, συμμετείχα στην αναβίωση και στο Δ.Σ. του Ορειβατικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, στον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου, στο Δ.Σ. του ΑΟΞ Βόλεϊ και στο ΝΟΞ (Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης από το 2008). Σήμερα, συμμετέχω τακτικά σε πολλές δραστηριότητες της περιοχής μας, μαζί με τα παιδιά μου, όπως κατασκήνωση και διανυκτέρευση στο ΖΗΡΙΑ ΜΙΟΥΖΙΚ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, μαθήματα σκι στο Χιονοδρομικό της Ζήριας, πεζοπορίες, κλπ.

Γιατί Βάζω Υποψηφιότητα

Η επιλογή μου να κατέλθω ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος έχει την αμέριστη υποστήριξη και αρωγή όλης της οικογένειάς μου. Επίσης, πολυάριθμοι φίλοι και συνάδελφοι όλα αυτά τα χρόνια στην Αθήνα και στον Πειραιά έχουν δεσμευτεί να με υποστηρίξουν συνεισφέροντας τη σημαντική τους εμπειρία και τεχνογνωσία σε μια σειρά από θέματα όπως τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας, αξιοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων, εξασφάλιση δωρεών και χορηγιών, κλπ.

Γενικότερα, τις εμπειρίες μου σε συνδυασμό με όσα έχω αποκομίσει από την επαγγελματική μου διαδρομή για σχεδόν 35 χρόνια, είμαι έτοιμος να τις αξιοποιήσω και να τις προσφέρω στον τόπο μου με στόχο την πρόοδο και την προκοπή του. Η παραμονή μου για τόσα χρόνια σε αυτές τις θέσεις προϋποθέτει ΗΘΟΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

 Ο Δήμος μας πρέπει και μπορεί να ξαναγίνει ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΙΚΟΣ στον Δημότη, στον Επαγγελματία και στον Επισκέπτη!!!