Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 06741, 2743029203 Ξυλόκαστρο

Ελίνα Μενούνου

Ελίνα Μενούνου

Ελίνα Μενούνου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκα στο Ξυλόκαστρο πριν από 58 χρόνια. Έχω σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ωστόσο η αγάπη μου για τα παιδιά με ώθησε να γίνω Νηπιαγωγός. Αποφοίτησα από τη Σχολή Νηπιαγωγών στα Χανιά το 1987 και την ίδια χρονιά άνοιξα ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην Άνω Πεύκη. Το 1990 απέκτησα τον γιο μου, Βλάση Μητσούλα. Θέλοντας το παιδί μου να ζήσει μια πιο ανθρώπινη ζωή, δίπλα στη φύση, το 1992, επιστρέφω με την οικογένειά μου στο Ξυλόκαστρο και ιδρύω εδώ, τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο «ΧΑΡΤΑΕΤΟ».

Έχοντας σεβασμό στα παιδιά και μεγάλη ευθύνη για το επάγγελμά μου, δεν σταμάτησα να επιμορφώνομαι. Διδάχτηκα θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσειακή αγωγή και αφήγηση παραμυθιών. Τα τρία τελευταία χρόνια φοιτώ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, κάνοντας μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή. Κάθε χρόνο, με τη βοήθεια των συνεργάτιδών μου στο νηπιαγωγείο, κάνουμε θεατρικές παραστάσεις με τα παιδιά, όπως επίσης, εκθέσεις χειροτεχνίας και κεραμικής. Το 2013-2015 παίρνοντας υποτροφία από το Κρατικό Ίδρυμα Υποτροφιών (ΙΚΥ), υλοποίησα με το νηπιαγωγείο μου, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα COMENIUS. Χάρη σε αυτό το πρόγραμμα μου δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψω και να γνωρίσω άλλα παιδαγωγικά συστήματα της Ευρώπης, όπως επίσης, να διδάξω σε γαλλικά σχολεία της Nantes την ελληνική μυθολογία.

Πιστεύοντας στην τρίτη ηλικία και τη δυναμική της, συνεργάστηκα επί σειρά ετών με το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου και δημιούργησα εκεί, ομάδα αφήγησης και κουκλοθεάτρου. Επίσης, εδώ και 6 χρόνια λειτουργεί στο Νηπιαγωγείο μου, Λέσχη Ανάγνωσης. Υπήρξα Πρόεδρος του Συλλόγου των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Κορινθίας και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Πυροπροστασίας «Κυλλήνιος Άδωνης» με ενεργή συμμετοχή μέχρι σήμερα. Έχω προσφέρει εθελοντικά τη βοήθειά μου σε εκδηλώσεις του Δήμου και στο φιλανθρωπικό έργο του Σωματείου «Αλληλεγγύη» του τόπου μας, κάνοντας αφηγήσεις ιστοριών και παραμυθιών. Θεωρώντας ότι η λαϊκή τέχνη κρατά ζωντανή την παράδοσή μας, διδάχτηκα και ασχολούμαι με δύο αρχέγονες τέχνες, την κεραμική και την υφαντική. Σήμερα, μεταδίδω αυτή μου τη γνώση σε άλλους συμπολίτες μας αλλά και σε παιδιά, ώστε να εξαπλωθούν οι δύο αυτές τέχνες στην περιοχή μας.

 Γιατί Βάζω Υποψηφιότητα

Σε αυτές τις εκλογές, συμπορεύομαι με τη δυναμική ομάδα «Ανανεωτική Συνεργασία» του Βλάση Τσιώτου και με τη στήριξή σας θα προσπαθήσω να συμβάλλω στην πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου μας.