Τηλέφωνα επικοινωνίας: 27433 06741, 2743029203 Ξυλόκαστρο

ΔΕΝ υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της Δημοτικής Αρχής, η μη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥστις παράκτιες τοπικές κοινότητες του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης έχει αναγάγει σε τέχνη την αγωνιώδη προσπάθεια του να κρύβεται σε όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες , το έχουμε αφομοιώσει 5 χρόνια τώρα. Απαιτεί υπευθυνότητα και τόλμη να υπερασπίζεται κάποιος τις επιλογές του και να μην ψάχνει αγωνιωδώς για υπηρεσιακές ασπίδες.

Το γεγονός ότι προσπαθεί να μεταμορφώσει μια βασική πολιτική απόφαση σε οικονομοτεχνική, εντάσσεται στην χρόνια συνήθειά του να προσπαθεί με ταχυδακτυλουργικές κινήσεις να μεταφέρει την συζήτηση σε <<διπλανά λιβάδια>>.

Πολιτική απόφαση σημαίνει ότι κρίνοντας ένα έργο απαραίτητο για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής αποφασίζουμε να το διεκδικήσουμε επίμονα και συστηματικά, παρουσιάζοντας ξεκάθαρα την σημασία του στους αρμόδιους φορείς, ξεπερνώντας  τυχόν επιμέρους προβληματισμούς μας και γραφειοκρατικά εμπόδια.     

Η αδυσώπητη ερώτηση είναι  ΠΩΣ ο Δήμος Κορινθίων κατέθεσε πρόταση 12.000.000 ευρώ στο ίδιο πρόγραμμα για τους  ημι-ορεινούς οικισμούς Χιλιομόδι-Αγ.Βασίλειος-Κλένιες συνολικού πληθυσμού 3700 κατοίκων, ενώ ο Δήμος μας ΕΠΕΛΕΞΕ να μην καταθέσει πρόταση μικρότερου  προϋπολογισμού για την παραλιακή περιοχή Λουτρό-Μαύρα λιθάρια πληθυσμού 3200 κατοίκων.

Η αδυσώπητη απάντηση είναι ότι αποτελεί πολιτική απόφαση του Δημάρχου η απαξίωση του αιτήματος της δυτικής παραλιακής ζώνης του Δήμου μας για επέκταση του αποχετευτικού δικτύου. Αποτελεί μικροπολιτική τακτική η αναζήτηση συνεχών δικαιολογιών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ώστε το αναγκαίο αυτό έργο να μετατίθεται στο μέλλον.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος άλλωστε έχει περιγράψει αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο με τον οποίο διεκδικούνται σύμφωνα με την εμπειρία του τέτοια σημαντικά έργα. Θα πρέπει να επιλέξει επιτέλους αν τότε αερολογούσε ή αν τώρα  ψάχνει για φτηνές δικαιολογίες. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι θλιβερό.

Για εμάς πάντως και τότε και τώρα αποτελεί βασική προτεραιότητα και πολιτική απόφαση η επέκταση του αποχετευτικού δικτύου σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου μας.